Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Také jsem napsal kdysi na zaujatost tohoto spolku článek. Nejvíce mně na nich vadí stav, kdy dobře a ověřeně vědí, že věc funguje a má výsledky, ale není na to vědecký "osahávací" traktát, tak tomu dáme šutrák. Je samozřejmé, že málo co funguje na 100%, konkrétně bych zmínil jimi odmítanou homeopatii.

Váš článek na pouhou kritiku je moc dlouhý, chtělo by to data.

Já sám se snažím vyhnout chemii a zatím se mně to pátým rokem daří; a jistě navzdory spolku pomatených akademiků. Ale buďme optimisti; když si hrají jako malí, bude hezky!

0 8
možnosti

Ale homeopatie už je celkem prozkoumaná. Je to placebo, na kterém si mastí kapsy pár firem v čele s Boironem, a točí se tam takové prachy, že je ta lobby mimořádně silná a vymohla si třeba osvobození od klinických zkoušek.

10 0
možnosti

Klasika - o sobě jste toho řekl mnoho, o předmětu vůbec nic a pomluva bez argumentů patří do mínusů,které si nesete sám ve svém svědomí.

10 0
možnosti

Ano, právě pomluva bez argumentů je hlavní udělovací zdůvodnění onoho spolku. Bez toho, abych psal o své zkušenosti, (pro vás o sobě), by článek ztratil smysl. Nejsem jako oponenti, kteří píší, že se říká a nebo že se někde píše a proto to musí být pravda.

0 0
možnosti

Račte užívat placebo podpořené naředěnou bazénovou chemií? No jestli Vám to funguje, tak si to klidně užívejte dál a na nějaké vědce se vykašlete, k čemu ta zloba?

5 0
možnosti

Když už pomlouváte spolek Sysifos, měl byste pojednat o tom údajném objevu, který oni zavrhli a vy ho naopak využíváte ke svému blahu. Doufám, že tím "objevem" nemáte na mysli konzumaci bazénové desinfekce. :-P

6 0
možnosti
Foto

Nevím, proč máte v nadpisu kroužkované u, když v textu to máte pak správně. A mimochodem: napsat článek jako jediný nekonečný odstavec je elementární chyba. Texty musíte členit, jinak to nikdo číst nebude.

1 0
možnosti

Omluva, opraveno.....:-)

0 0
možnosti

Jestli můžete psát na počítači připojeném k internetu, jestli můžete jít na vyšetření CT, kde vám odhalí včas vážnou nemoc, je to proto, že věda užívá kritického rozumu, staví na falzifikovatelných teoriích a jakýkoli "objev" třeba nějakého účinku čehosi na cosi podrobuje důkladnému ověřování na dostatečném vzorku případů, aby se vyloučily jiné vlivy. Díky tomu můžete například užívat ty správné léky.

9 0
možnosti

Potíž je v tom, že oni kritici kritizují i věci, které nikdy nezkoumali, což je poznat ze zdůvodnění oné udělené ceny.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS