„Zeman je prostě člověk, který má vlastní důstojnost a vlastní hrdost" řekl Lavrov.

No, ještě že řekl "vlastní". . . 

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/366323-zeman-ma-vlastni-dustojnost-a-hrdost-pochvalil-prezidenta-sef-ruske-diplomacie.html

    O kom se píše : https://www.youtube.com/watch?v=I3ssx8Qxao0

 

 Tak alespoň, že jsou ta hrdost a důstojnost, pouze jeho vlastní. Ostatní si pod důstojností a hrdostí většinou představují něco jiného. Hrdost a důstojnost jsou většinou spojovány s lidmi, kteří říkají pravdu, nikoli s osobou, které bylo již mnohokráte prokázáno, že lže. Bývají spojovány s osobami, které v životě prokázaly rovné a přímé postoje k zásadním problémům, nehledě na vlastní prospěch. Hrdí a důstojní nepotřebují Ovčáčky, aby opravili a vysvětlili jejich podivné "výroky".

  Ti praví hrdí a důstojní používají moudrost a slušnost. Pravda, těch pravých je málo. Snad i proto se stalo, že byl zvolen prezidentem. I ve volbách prokázal, že slovo pravda pro něj nic neznamená. A důstojnost? Kde by se tu vzala? Přihlouplé grimasy a zpomalené reakce v době viróz smetly vše, co by se důstojností dalo nazývat. (Opravdu nemocný člověk se léčí) 

  Nahraďme slovo důstojnost slovem nafoukanost. Pak slovo hrdost ješitností a dostaneme se blíže k definici chování toho, jenž se stal prezidentem. Tyto vlastnosti, ale, mohou být obdivovány opravdu snad jen v Putinovsku. . . . a třeba tam dostane i ten řád. (odkaz na článek)

Autor: Karel Veselý | úterý 7.4.2015 17:49 | karma článku: 28,98 | přečteno: 1243x